( lemon curd )
Hozzávalók:
3 tojás
125 citromlé
125 g margarin
200 g porcukor
2 pupos evőkanál reszelt ciomhéj
Elkészítés:
Fogj egy hőálló üvegtálat. Verj fel benne 3 tojást, majd adj hozzá a porcukrot, citromlevet és 2 pópozott evőkanál reszelt citromhéjat. Keverd jó alaposan össze.
Helyezd az üvegtálat egy forrásban lévő vízzel teli edény felé úgy, hogy a víz ne érintse a krémmel teli edény alját.
Kevergesd amíg fel nem melegszik, majd lassan add hozzá a felkockázot margarint és főzd még 10 percig folyamatos kevergetés mellett.
Akkor lesz jó, ha nem sűrűsödik be. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forró (de még meleg), akkor öntsüt át befőttes üvegbe.
Pirítósra kenve vagy sütemények kréméhez lehet felhasználni.
Hűtőben tároljuk!