Almás, diós golyó

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

(tésztához)

4 tojás

2,5 dl cukor

5 dl liszt

2 dl olaj

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 teáskanál őrölt fahéj

4-5 alma

15 dkg dúrvára vágott dió

Vaj

 

(krémhez)

4 evőkanál liszt

4 dl tej

25 dkg porcukor

15 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

2 csomag kókuszreszelék

 

Elkészítés:

 

A lisztet és a szódabikarbónát összekavarjuk, közben a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a cukrot, majd kavargatva az olajjal és a szódabikarbónás liszttel simára dolgozzuk. Keverés közben hozzáadjuk a fahéjat, majd az apróra vágott almát és a diót. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Megsütjük szép barnára.

A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd megvárjuk amíg kihűl, utána hozzáadjuk a csomómentesre kevert porcukros vajat és habosra verjük, majd vaníliás cukorral ízesítjük.

A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 2-2-t összeragasztunk a krémmel. A sütemény külsejét is bekenjük a masszával és kókuszreszelékbe forgatjuk.