Hozzávalók:
(tésztához)
4 tojás
2,5 dl cukor
5 dl liszt
2 dl olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
4-5 alma
15 dkg dúrvára vágott dió
Vaj
(krémhez)
4 evőkanál liszt
4 dl tej
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet és a szódabikarbónát összekavarjuk, közben a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a cukrot, majd kavargatva az olajjal és a szódabikarbónás liszttel simára dolgozzuk. Keverés közben hozzáadjuk a fahéjat, majd az apróra vágott almát és a diót. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Megsütjük szép barnára.
A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd megvárjuk amíg kihűl, utána hozzáadjuk a csomómentesre kevert porcukros vajat és habosra verjük, majd vaníliás cukorral ízesítjük.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 2-2-t összeragasztunk a krémmel. A sütemény külsejét is bekenjük a masszával és kókuszreszelékbe forgatjuk.