Angol pulykarakottas

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

80 dkg pulykamell

6 dkg vaj

15 dkg félkemény sajt

2 dl száraz fehérbor

őrölt fekete bors, só

 

Elkészítés:

(kb. 100 perc)

Mossuk meg jó alaposan a húst, majd vágjuk egyenlő szeletekre. Ezt követően klopfoljuk ki egy kicsit és sózzuk be. Fogunk egy hőálló tálat, kivajazzuk és a egy réteg pulykahúst fektetünk bele. A pulykaréteg tetejét megszórjuk egy kevés sajttal, vajjal, majd ismét rakunk egy réteg húst és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A húsréteg legtetejére is sajt és egy kevés vaj kerül, valamint megszórjuk borssal. Utolsó lépésként leöntjük borral és betekerjük fóliába. Előmelegített sütőben közepes lángon puhára pároljuk. Ha elég puha a hús, akkor levehetjük a fóliát és pirosra süthetjük.

Köretként burgonyapürét vagy petrezselymes rizst ajánlok hozzá. Alma vagy körtebefőttel tökéletes párosítás.