Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
6 dkg vaj
15 dkg félkemény sajt
2 dl száraz fehérbor
őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
(kb. 100 perc)
Mossuk meg jó alaposan a húst, majd vágjuk egyenlő szeletekre. Ezt követően klopfoljuk ki egy kicsit és sózzuk be. Fogunk egy hőálló tálat, kivajazzuk és a egy réteg pulykahúst fektetünk bele. A pulykaréteg tetejét megszórjuk egy kevés sajttal, vajjal, majd ismét rakunk egy réteg húst és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A húsréteg legtetejére is sajt és egy kevés vaj kerül, valamint megszórjuk borssal. Utolsó lépésként leöntjük borral és betekerjük fóliába. Előmelegített sütőben közepes lángon puhára pároljuk. Ha elég puha a hús, akkor levehetjük a fóliát és pirosra süthetjük.
Köretként burgonyapürét vagy petrezselymes rizst ajánlok hozzá. Alma vagy körtebefőttel tökéletes párosítás.