Aszaltszilva leves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

50 dkg aszalt szilva

2 dl vörösbor

1 l víz

2 dl tejfölszilvaleves

4 dkg liszt

6 dkg cukor

1 kiskanál vaj

2 db egész fahéj

4 db szegfűszeg

1 csipet szerecsendió, só

 

Elkészítés:

 

Az aszalt szilvákat mosás után 4 felé vágjuk. A fahéjas, szegfűszeges cukrozott vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. A tejfölből és lisztből készített mártással besűrítjük. Vajjal, sóval és ízlés szerint egy csipet szerecsendióval ízesítjük, majd felforraljuk. Még melegen tálaljuk.

Megjegyzés: aszalt meggyből vagy aszalt cseresznyéből is készíthetjük, ugyan ezzel az eljárással.