Hozzávalók:
6 dl tej
2 dl rizs
8 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1/2 vaníliarúd
5 db körte
2-3 evőkanál méz
őrölt fahéj
őrölt friss gyömbér, só
Elkészítés:
A rizst puhára főzzük 6 dl tejben, 4 dkg cukorral, 1 csipet sóval. (Ha még kell, öntsünk hozzá tejet, hogy lágy legyen. A tojássárgákat felhabosítjuk a maradék cukorral, beletesszük a citrom- és narancshéját, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét, s a készre főtt rizsbe keverjük. 1 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Lefedve hagyjuk kihűlni. A körtéknek levágjuk a héját, kimagozzuk és felszeleteljük kisebb kockákra. Ezt egy kis forró mézem megpároljuk. A narancs másik felének a héjával, őrölt fahéjjal és friss reszelt gyömbérrel ízesítjük. Ha kihűlt a rizs, akkor a körtét a tetejére szedjük és hűtve, hidegen tálaljuk.