Fahéjas-körtés rizspuding

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

6 dl tej

2 dl rizs

8 dkg kristálycukor

2 tojás sárgája

1/2 citrom reszelt héja rizspuding

1 narancs reszelt héja

1/2 vaníliarúd

5 db körte

2-3 evőkanál méz

őrölt fahéj

őrölt friss gyömbér, só

 

Elkészítés:

 

A rizst puhára főzzük 6 dl tejben, 4 dkg cukorral, 1 csipet sóval. (Ha még kell, öntsünk hozzá tejet, hogy lágy legyen. A tojássárgákat felhabosítjuk a maradék cukorral, beletesszük a citrom- és narancshéját, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét, s a készre főtt rizsbe keverjük. 1 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Lefedve hagyjuk kihűlni. A körtéknek levágjuk a héját, kimagozzuk és felszeleteljük kisebb kockákra. Ezt egy kis forró mézem megpároljuk. A narancs másik felének a héjával, őrölt fahéjjal és friss reszelt gyömbérrel ízesítjük. Ha kihűlt a rizs, akkor a körtét a tetejére szedjük és hűtve, hidegen tálaljuk.