Francia gesztenyés jércemell

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

80 dkg jérce/csirkemell filé

10 dkg vaj

80 dkg gesztenye

3 dl húsleves (kockás is jó)

2 tojássárgája

5 dkg liszt

1 dl tejszín

0,5 dl rum

2 evőkanál olaj

őrölt bors, só

csipetnyi porcukor

 

Elkészítés:

(kb. 100 perc)

A megmosott húst kissé megklopfoljuk, besózzuk és félretesszük. A gesztenyét megmossuk és egy éles késsel bevagdossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet a vajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét újra pirítunk rajta egy kicsit és felengedjük a húslevessel. Ezt kikeverjük simára, majd sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A tejszínt összedolgozzuk a tojással és a rummal, majd a még forró gesztenyemasszát hozzákeverjük. Vízfürdőben tálalásig melegen tartjuk. A jércemelleket lisztbe forgatjuk és kevés olajon pirosra sütjük. Előmelegített tálon tálaljuk és leöntjük a gesztenyés mártással.

Párolt rizzsel tálaljuk.