Hozzávalók:
80 dkg jérce/csirkemell filé
10 dkg vaj
80 dkg gesztenye
3 dl húsleves (kockás is jó)
2 tojássárgája
5 dkg liszt
1 dl tejszín
0,5 dl rum
2 evőkanál olaj
őrölt bors, só
csipetnyi porcukor
Elkészítés:
(kb. 100 perc)
A megmosott húst kissé megklopfoljuk, besózzuk és félretesszük. A gesztenyét megmossuk és egy éles késsel bevagdossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet a vajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét újra pirítunk rajta egy kicsit és felengedjük a húslevessel. Ezt kikeverjük simára, majd sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A tejszínt összedolgozzuk a tojással és a rummal, majd a még forró gesztenyemasszát hozzákeverjük. Vízfürdőben tálalásig melegen tartjuk. A jércemelleket lisztbe forgatjuk és kevés olajon pirosra sütjük. Előmelegített tálon tálaljuk és leöntjük a gesztenyés mártással.
Párolt rizzsel tálaljuk.