Gesztenye sapka

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (10 db):

 

25 dkg gesztenyemassza

8 dkg vaj

2 dkg sima liszt

2 tojás

2 cl rum

1 kávéskanál reszelt citromhéj

 

(díszítéshez)

10 dkg gesztenyemassza

8 dkg tortabevonó

5 dkg reszelt mandula

10 db 6 cm-es kosárkaforma

 

Elkészítés:

 

A gesztenyét, a vajat, a tojást a rummal és citrom héjával habosra keverjük, majd óvatosan a lisztet is hozzáforgatjuk, hogy a hab ne törjön. A kapott masszát a formákba szétosztjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük őket a formából és olvasztott csokoládéba mártjuk, majd megforgatjuk a reszelt mandulában. A bojtot apró gesztenyegolyókból formáljuk, majd szintén csokoládéba mártjuk őket is és így helyezzük az alap tetejére.