Hozzávalók (20 szelet):
(piskóta)
4 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
2 dkg kakaópor
(többi)
30 dkg gesztenyepüré
10 dkg porcukor
15 dkg tortabevonó étcsokoládé
0,7 dkg zselatin
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát készítünk (lehetőleg akkorát, mint a gyümölcskenyérforma alja). Ha kész, rácsra borítva várjuk, hogy kihűljön.
A gyümölcsforma belsejét kibéleljük sütőpapírral, majd a gesztenyemasszát egyenletesen eloszlatjuk a belső felületén. Ebbe kenjük majd bele a következős krémet. A zselatint meleg vízben feloldjuk, a tejszínből kemény habot verünk a porcukorral és utána óvatosan összeforgatjuk a langyos zselatinnal. Ezt a krémet öntjük bele az előbb gesztenyével kibélelt formába. Ráfektetjük a piskótalapunkat és kb. 2 órára hűtőbe helyezzük.
Hűlés után a piskótát kiborítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tetejét olvasztott étcsokoládéval vonjuk be, amit meleg vízbe mártott késsel szeletelünk.