Hozzávalók:
40 dkg kínai tészta
20 dkg sertéshús
1 hagyma
1 csomag újhagyma
1 közepes cukkini
2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott gyömbér
4 evőkanál szezámolaj (rendes olajjal helyettesíthető)
5 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál cukor
1 chili
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztám. A húst vágjuk vékony csíkokra a cukkinit pedig félbe, kaparjuk ki a magját, majd kockázzuk fel. A hagymát szeljük apróra, az újhagymát karikázzuk fel.
A fokhagymát a gyömbérrel olajon dinszteljük meg, utána adjuk hozzá a húst és pároljuk tovább néhány percig.
Adjuk hozzá a hagymát, a szeletelt újhagymát és a cukkinit. Pirítsuk néhány percig, majd adjuk hozzá a szójaszószt, cukrot és nagyjából 1 dl vizet. Pároljuk tovább alacsony hőfokon pár percig. Ízlés szerint lehet a csilivel erősíteni rajta.
Tálaláskor a tésztára merjük a szószt.