Rakott húsos palacsinta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

12 db sós palacsinta

0,5 kg darált sertéshús

10 dkg reszelt sajt

1,5 nagy fej hagyma

5 gerezd fokhagyma

ízlés szerint sűrített paradicsom

0,5 kg vegyes zöldség

10 dkg krémsajt

1 dl tejszín

só, bors, szerecsendió

 

Elkészítés:

A hagymát vágjuk fel apróra és kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a darált húst kevergessük amíg ki nem fehéredik. Fűszerezzük fel sóval, borssal, fokhagymával és sűrített paradicsommal. Ha túl sűrű, akkor egy kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. A lényeg, hogy a végére ne maradjon sok leve. Ezzel a masszával töltsük meg a palacsintákat, melyeket felgöngyölés után kettévágva helyezzünk egy kisebb tepsibe rézsútosan úgy, hogy részlegesen fedjék egymást.

A zöldséget kevés vízzel pároljuk meg, s miután lecsöpögtettük keverjük hozzá a krémsajtot és a tejszínt. Borssal, szerecsendióval fűszerezzük fel és forraljuk össze. Öntsük a palacsintákra ezt a zöldséges mártást és szórjuk meg reszelt sajttal. Ez után sütőben süssük addig, amíg a sajt meg nem olvad a tetején.