Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
0,5 kg darált sertéshús
10 dkg reszelt sajt
1,5 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint sűrített paradicsom
0,5 kg vegyes zöldség
10 dkg krémsajt
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát vágjuk fel apróra és kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a darált húst kevergessük amíg ki nem fehéredik. Fűszerezzük fel sóval, borssal, fokhagymával és sűrített paradicsommal. Ha túl sűrű, akkor egy kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. A lényeg, hogy a végére ne maradjon sok leve. Ezzel a masszával töltsük meg a palacsintákat, melyeket felgöngyölés után kettévágva helyezzünk egy kisebb tepsibe rézsútosan úgy, hogy részlegesen fedjék egymást.
A zöldséget kevés vízzel pároljuk meg, s miután lecsöpögtettük keverjük hozzá a krémsajtot és a tejszínt. Borssal, szerecsendióval fűszerezzük fel és forraljuk össze. Öntsük a palacsintákra ezt a zöldséges mártást és szórjuk meg reszelt sajttal. Ez után sütőben süssük addig, amíg a sajt meg nem olvad a tetején.