Kekszes krémes

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 csomag háztartási keksz

1,5 csomag vaníliás pudingpor

12,5 dkg margarin

7,5 dl tej

2 db tojás

fél csomag zselatin

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 

A forma (tepsi) alját kirakjuk keksszel, úgy, hogy fedje az egészet. Erre fogjuk majd rákenni a krémet.

Krém: A pudingport, a tojások sárgáját, cukrot, lisztet és a zselatint egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A forró masszához hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és az apró kockákra vágott margarint. A kész krémet óvatosan a tepsibe tesszük, majd a tetejét ismételte kirakjuk keksszel.

Másnapra a keksz jól lepuhul és az elemek között szépen fel lehet vágni a süteményt.