Hozzávalók:
(külső massza):
1 zacskó daráltkeksz
2 evőkanál rum
5 dkg keserű kakaópor
1 db tojás
30 dkg darált dió
15 dkg barna cukor
(belső massza):
10 dkg margarin
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
Szükség van még 1 zacskó kókuszreszelékre, valamint néhány szem dióra a díszítéshez
Elkészítés:
Összegyúrjuk a belső rész hozzávalóit és körülbelül 15 egyforma golyót formálunk belőle. Negyed órára hűvös helyre tesszük, hogy könnyen kezelhető kegyen.
Összegyúrjuk a külsejéhez valókat is és szintén 15 egyforma golyók készítünk belőle. Ezeket a golyókat kilapítjuk és ráhelyezzük a belső részt, majd külsővel teljesen beburkoljuk (mint a szilvás gombócot). Ha kész golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben, majd hűtőbe helyezzük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kettévágjuk a golyókat és dióval díszítjük.