Kókuszgolyó

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

10 dkg vaj

1 csomag kókuszreszelék

2 evőkanál kakaó

25 dkg porcukor

1 mokkáskanálnyi rumaroma

Meggybefőtt leve/ tej és kávé

 

Elkészítés:

 

A darált kekszet a cukorral, kakaóval és a lágy vajjal jól összedolgozzuk. Hozzáöntjük a rumaromával ízesített meggybefőtt levét / vagy tejeskávét /. Annyit öntsünk hozzá, hogy még formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle, melyeket egyenként megforgatunk kókuszreszelékben. Ha időnk és energiánk engedi, akkor a kókuszba forgatás előtt a golyók közepébe magozott meggyet is helyezhetünk, mely még különlegesebbé varázsolja desszertünket.