Hozzávalók:
2 kg friss sertésmáj
2 db nagyobb fej vöröshagyma
l5 dkg vaj
1 szál nagyobb sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 evőkanál sertészsír
l kiskanál őrölt fekete bors
l evőkanál mustár
só
Elkészítés:
A friss sertésmájat megtisztítjuk, lehártyázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a zöldségeket apróra vágjuk, és zsíron üvegesre pirítjuk. Ez után hozzáadjuk az apróra vágott májat. Vigyázzunk, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert megkeményedik. Mielőtt a tűzről lehúznánk, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. Mikor kihűlt húsdarálón alaposan ledaráljuk kétszer, hogy jó krémes legyen. Ha szükséges, akkor után fűszerezzük. Ez után hozzáadjuk a vajat, mustárt és jól megkeverjük. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek összeérjenek.