Vakondtúrás torta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

5 tojás

4 evőkanál cukor, porcukor

2 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

1 dl étolaj

5 evőkanál liszt

2 csomag tejszínhab

habfixáló

1 tábla csokoládé

banán vagy barack

 

Elkészítés:

 

(tészta): Az 5 tojás sárgáját 4 kanál cukorral alaposan kikavarunk. Adunk hozzá 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport, 1 dl étolajat és 5 kanál lisztet. Mi után csomómentesre kavartuk, óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot. Ezt a masszát tortaformába öntjük és megsütjük. Ha kész kiborítjuk a formából és hűlni hagyjuk. Ez után egy kisebb kanál segítségével kikaparjuk a torta közepét úgy, hogy a torta szélén egy kis perem maradjon (ez tartja majd bent a tölteléket). A kikapart tésztát a kezünkkel szétmorzsoljuk és félretesszük (ez lesz a díszítés a hab tetején).

(töltelék): A kivájt torta aljára kisebb szeletekre vágott banánt, barackot vagy ananászt helyezünk. 2 csomag tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval keményre verünk, majd belereszelünk 1 tábla csokoládét. Ezt szép csúcsosan felhalmozzuk a tortára, hogy egy kis halmot kapjunk. Ha kész, akkor a szétmorzsolt tésztát körben rászórjuk a halmunkra, ez jelképezi a földet. 1-2 órára hűtőbe helyezzük és már fogyaszthatjuk is.