Hozzávalók:
1 db közepes méretű brokkoli
1 db vöröshagyma
4 db közepes krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
1 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál őrölt fehérbors
1 púpos teáskanálnyi só
1 csokor petrezselyem zöld
1 púpos evőkanál liszt
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, két evőkanál olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a rózsáira szedett brokkolit, a kis kockára vágott krumplit, és a petrezselyem felét. Felfűszerezem sóval, őrölt fehér borssal és szerecsendióval. 10 percig párolom, majd felöntöm meleg húslevessel. Puhára főzöm a brokkolit, majd leturmixolom. Ezt sűrítem a lisztből és tejfölből készült habarással. A levest ismét felforraljuk és hozzáadjuk a petrezselyem másik felét.
Tálaláskor pirított zsemlekockát vagy füstölt reszelt sajtot szórhatunk a tetejére. (néhány egészben hagyott brokkoli rózsa is jól mutat rajta)