Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

(Ovo-lakto vegetáriánus recept)

 

Hozzávalók:

(rántott sajthoz)

30 dkg trappista sajt

2 db tojás

2 evőkanál darált dióbél

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál tejföl

só, bors,

liszt

morzsa

olaj

 

(püréhez)

60 dkg kockára vágott burgonya

30 dkg karikára vágott sárgarépa

1/2 pohár tejföl (zsírszegény)

5dkg vaj

só, bors

szerecsendió

 

Elkészítés:

A sajtot kb 16 szeletre vágjuk. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, ebből 1 tojás sárgáját félretesszük. A megmaradt tojásokat és a fehérjét egy evőkanál vízzel habosra keverjük. A félretett tojás sárgáját összekeverjük a dióbéllel, tejföllel, zúzott fokhagymával majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik sajtszeletet megkenjük ezzel a diós krémmelmajd páronként összeragasztjuk. Ez után lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd újra tojásba és morzsába. Felforrósított olajba átsütjük.

A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt puhára főzzük, majd áttörjük (vajjal, tejföllel ízesítjük)