Citrom krém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

( lemon curd )

Hozzávalók:citromkremm

 

3 tojás

125 citromlé

125 g margarin

200 g porcukor

2 pupos evőkanál reszelt ciomhéj

 

Elkészítés:

 

Fogj egy hőálló üvegtálat. Verj fel benne 3 tojást, majd adj hozzá a porcukrot, citromlevet és 2 pópozott evőkanál reszelt citromhéjat. Keverd jó alaposan össze.

Helyezd az üvegtálat egy forrásban lévő vízzel teli edény felé úgy, hogy a víz ne érintse a krémmel teli edény alját.

Kevergesd amíg fel nem melegszik, majd lassan add hozzá a felkockázot margarint és főzd még 10 percig folyamatos kevergetés mellett.

Akkor lesz jó, ha nem sűrűsödik be. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forró (de még meleg), akkor öntsüt át befőttes üvegbe.

Pirítósra kenve vagy sütemények kréméhez lehet felhasználni.

Hűtőben tároljuk!

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés