Lali-bácsi padlizsánkréme
Hozzávalók:
4-5 db közepes padlizsán
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint vöröshagyma
citromlé
3-4 evőkanálmajonéz
3-4 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Megmosod a padlizsánokat, beteszed a sütőbe, kb. 80-200 C-on addig sütöd, még tapintásra nagyon puha, színre sötétbarna nem lesz. (a puhaság a mértékadó) Felhasítod, és kikaparod a héjából. Hozzáadsz ízlés szerint: 2-3 gerezd reszelt fokhagymát (v. fokhagymakrémet), reszelt vöröshagymát, sót, kevés citromlét, 3-4 evőkanál majonézt, ugyanennyi tejfölt. Jól összekavarod, ha szükséges, utána ízesítesz. Kézi rúdturmixal jól lehet homogenizálni.
Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyasztjuk.