Lali-bácsi padlizsánkréme

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

4-5 db közepes padlizsán

2-3 gerezd fokhagyma

ízlés szerint vöröshagyma

citromlé

3-4 evőkanálmajonéz

3-4 evőkanál tejföl

 

Elkészítés:

 

Megmosod a padlizsánokat, beteszed a sütőbe, kb. 80-200 C-on addig sütöd, még tapintásra nagyon puha, színre sötétbarna nem lesz. (a puhaság a mértékadó) Felhasítod, és kikaparod a héjából. Hozzáadsz ízlés szerint: 2-3 gerezd reszelt fokhagymát (v. fokhagymakrémet), reszelt vöröshagymát, sót, kevés citromlét, 3-4 evőkanál majonézt, ugyanennyi tejfölt. Jól összekavarod, ha szükséges, utána ízesítesz. Kézi rúdturmixal jól lehet homogenizálni.

Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyasztjuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés