Mennyei eledel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

25 dkg vegyes aszalt gyümölcs

40 dkg füstölt oldalas

1 evőkanál cukor

egy darabka fahéj

1 citrom

1 evőkanál liszt

 

Elkészítés (2 óra):

A gyümölcsöket egy éjszakán át fél liter vízben áztatjuk. A füstölt húst egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és 45 percen keresztül főzzük. Ez után hozzáadjuk a gyümölcsöt, a szűrt citromlevet, fahéjat és a cukrot, majd puhára főzzük. A főtt húst felszeleteljük, tálra helyezzük és a gyümölcsökkel körbe díszítjük. A lisztet egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd a húslébe habarjuk, felforraljuk majd a húsra öntjük. Az ételt hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk.

 

Szilézia nemzeti étele ez a fogás és azt tartják róla, hogy: nem élt hiába, aki ezt megkóstolta.

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés