Spanyol őszibarackos kacsasült

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1,6 kg-os kacsa

60 dkg őszibarackkacsa

3 dkg liszt

4 dl húsleves (kockából is jó)

1 dl brandy

fél csomó petrezselyemzöld

majoránna

 

Elkészítés:

(kb. 100 perc)

A kacsát megmossuk, enyhén besózzuk, a hasüregét bedörzsöljük majoránnával és a 2 lábát összetűzzük. Egy mély zománcozott tepsiben, előmelegített, forró sütőben egy kicsit megkapatjuk a húst, majd vizet öntünk alá és befedjük alufóliával, a lángot pedig mérsékeljük. Sütés közben az alatta lévő lével időnként meglocsoljuk, hogy ne száradjon ki. Ha elfőné a levét, akkor húslevest öntünk alá. Ha a hús megpuhult levehetjük róla a fóliát és a mellen lévő bőrt egy éles késel bekockázzuk, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Ha megsült a hús, akkor leöntjük a zsírját és egy lábasba öntjük, ahol a kimért liszttel csomómentesre keverjük. Felengedjük a húslevessel, a konyakkal és felforraljuk. Ezt a levet átszűrjük majd beletesszük a negyedekre vágott őszibarackot és nagyjából 10 percig rotyogtatjuk. A húst az őszibarackos mártással tálaljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés