Tojáskrém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

5 tojás

evőkanál kefir

5 dkg vaj (vagy margarin)

1 kis fej vöröshagyma

1 evőkanál mustár

1 mokkáskanál currypor

1 púpozott mokkáskanál só

1 késhegynyi törött fekete bors.

 

Elkészítés:

 

A tojásokat keményre főzzük és mielőtt még kihűl, meghámozzuk, majd apróra összetörjük (akár húsdarálón is ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Felfűszerezzük, s végül a tojást is hozzákeverjük.

A krémet hidegen fogyasztjuk. Pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (egy hétig is eláll a hűtőszekrényben)

 

Hozzávalók:
5 tojás1

evõkanál kefir

5 dkg vaj (vagy margarin)

1 kis fej vöröshagyma

1 evõkanál mustár

1 mokkáskanál currypor

1 púpozott mokkáskanál só

1 késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük és mielőtt még kihűl, meghámozzuk, majd apróra összetörjük (akár húsdarálón is ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Felfűszerezzük, s végül a tojást is hozzákeverjük.

A krémet hidegen fogyasztjuk. Pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (egy hétig is eláll a hűtőszekrényben)

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés