Gombás-tojásos melegszendvics
Hozzávalók:
2 doboz gombakonzerv
egy közepes hagyma ¼-e
1 db nyers tojás
4 db főtt tojás
néhány evőkanál tejföl
2 teáskanál mustár
reszelt sajt
só, bors, olaj
Elkészítés:
A hagymát finomra vágom, majd kevés olajon egy serpenyőben megpárolom. Ha már üveges, akkor ráöntöm a gombakonzerveket levükkel együtt, és addig sütöm, amíg teljesen elfő a leve. Ez után hozzákeverem az összetört főtt tojásokat, a mustárt, fűszereket, és annyi tejfölt, hogy még krémes legyen a massza (ügyeljünk arra, hogy le legyen túl híg). Hozzáadjuk a nyers tojást, és a reszelt sajtot (a sajt akár el is hagyható). Megkenek pár szelet kenyeret a krémmel (én jó vastagon szeretem rajta) és beteszem az előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg a krém teteje kicsit megszínesedik és a kenyér is megpirul.