Italkalauz
Cognac
Csak a Cognak város környékén termelt és meghatározott szőlőből készített borpárlatot nevezik cognaknak. Érlelése csakis a város mellett nőtt tölgyfából készített hordókban történhet. ismertek márkái: Camus, Hennessy, Martell, Martin, Remy
Brandy
Egy angol kifejezés melyet a borpárlatokhoz használnak. A brandy szó önmagában szőlőbor párlatot jelöl, ha jelzővel együtt, akkor az alapanyagból készült párlatot vagy likőrt jelent. (pl.: apricot brandy = sárgabarack likőr)
Rum
A cukorgyártás melléktermékéből, a melaszból állítják elő erjesztéssel, desztillálással és a solora eljárással. Ismertebb márkái: Bacardi, Captain Morgan, Havanna, Matusalem, Old Pascas
Fehér rum: Könnyű, semleges és fajtaérlelés nélkül forgalmazzák. (Silver, Blanca, White)
Sötét rum: Nehéz, testes, markáns ital. Évekig érlelik. (Dark, Ron Aneja)
Gin
1950-ben dr. Sylvius, a holland leideni egyetem professzora készítette el először rozsból és borókabogyóból ezt az italt vesebántalmak kezelésére. Kezdetben a Genever néven vált ismertté, később az ott állomásozó angol katonák egyszerűsítették ginre. Ismertebb márkái: Beefeater, Bombay, Gordon's
Vodka
Gabona alapanyagú (búza, árpa, rozs), színtelen, szagtalan, semleges ízű ital, melyet érlelés nélkül hoznak forgalomba. Ismertebb márkái: Absolut, Eristoff, Finlandia, Smirnoff