Sajtkrém leves
Hozzávalók:
1 darab közepes hagyma
1-2 darab közepes krumpli
1 darab leveskocka
1 kávéskanál só
1-2 evőkanál margarin
2 darab tömlős sajt
Elkészítés:
Vágjuk a hagymát apró kockákra, kevés olajon pároljuk meg, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel. A nyers krumplit gyaluljuk vékonyra, majd tegyük bele a hagymás vízbe, sózzuk meg és forraljuk fel. Ha már forr a víz, akkor adjunk hozzá 1 leveskockát és főzzük addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Egy habverővel keverjük össze a levest, úgy hogy a krumpli apróra törjön. Adjunk hozzá 2 tömlős sajtot és keverjük össze ismét jó alaposan. Forraljuk fel az egészet.
Még forrón pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.