Csilis-babos barna rizs
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 db zöld csilipaprika apróra vágva1
csipetnyi sáfrány
20 dkg barna rizs (előzetesen beáztatva)
10 dkg vörösbab
7-8 dl paradicsomlé
2 db közepes vöröshagyma karikára vágva
1 piros paprika karikára vágva
1 zöldpaprika karikára vágva
só, bors, víz
1 evőkanál fűszerpaprika
majoranna
borsikafű
Elkészítés:
A babot egy éjszakányi áztatás után megfőzzük. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg a csilit és a sáfrányt (1 perc), majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett rizst, amíg picit megpirul. Adjuk hozzá ezután a paradicsomot és egy kevés vizet. Forraljuk fel. A tetejére szórjuk rá a hagyma- és paprikakarikákat, majd ízlés szerint fűszerezzük. Fedjük le az edényt és alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük. Ez alatt az idő alatt a rizs megpuhul és a levét teljesen elfövi. A főzés utolsó 10 percében adjuk hozzá a megfőzött babot. A legvégén szórjuk meg a fűszerpaprikával és keverjük össze.