Csilis-babos barna rizs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

1 db zöld csilipaprika apróra vágva1

csipetnyi sáfrány

20 dkg barna rizs (előzetesen beáztatva)

10 dkg vörösbab

7-8 dl paradicsomlé

2 db közepes vöröshagyma karikára vágva

1 piros paprika karikára vágva

1 zöldpaprika karikára vágva

só, bors, víz

1 evőkanál fűszerpaprika

majoranna

borsikafű

 

Elkészítés:

A babot egy éjszakányi áztatás után megfőzzük. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg a csilit és a sáfrányt (1 perc), majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett rizst, amíg picit megpirul. Adjuk hozzá ezután a paradicsomot és egy kevés vizet. Forraljuk fel. A tetejére szórjuk rá a hagyma- és paprikakarikákat, majd ízlés szerint fűszerezzük. Fedjük le az edényt és alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük. Ez alatt az idő alatt a rizs megpuhul és a levét teljesen elfövi. A főzés utolsó 10 percében adjuk hozzá a megfőzött babot. A legvégén szórjuk meg a fűszerpaprikával és keverjük össze.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés