Bundás kenyér (másként)
Hozzávalók:
4 körbevágott szelet kenyér
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl tej
2 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
őrölt szerecsendió virág
a tepsihez 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kenyérszeleteket félbevágom. A sütőt előmelegítem, a sütőrácsot beolajozom. A tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A kenyeret belemártom a tojásos masszába (hagyjuk, hogy megszívja magát rendesen). A szeleteket szorosan egymás mellé helyezem a forró sütőlemezen. Szép pirosas-barnára sütöm, majd a sütőből kivéve reszelt sajttal megszórom.
Még forrón, salátával együtt tálalva tökéletes reggeli vagy vacsora.