Kínai ételek

Cukkinis tészta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

40 dkg kínai tészta

20 dkg sertéshús

1 hagyma

1 csomag újhagyma

1 közepes cukkini

2 evőkanál apróra vágott fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott gyömbér

4 evőkanál szezámolaj (rendes olajjal helyettesíthető)

5 evőkanál szójaszósz

2 teáskanál cukor

1 chili

 

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztám. A húst vágjuk vékony csíkokra a cukkinit pedig félbe, kaparjuk ki a magját, majd kockázzuk fel. A hagymát szeljük apróra, az újhagymát karikázzuk fel.

A fokhagymát a gyömbérrel olajon dinszteljük meg, utána adjuk hozzá a húst és pároljuk tovább néhány percig.

Adjuk hozzá a hagymát, a szeletelt újhagymát és a cukkinit. Pirítsuk néhány percig, majd adjuk hozzá a szójaszószt, cukrot és nagyjából 1 dl vizet. Pároljuk tovább alacsony hőfokon pár percig. Ízlés szerint lehet a csilivel erősíteni rajta.

Tálaláskor a tésztára merjük a szószt.

 

 

Szezámmagos csirke

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

0,5 kg csírkemell

(bunda)

6 evőkanál liszt

3 evőkanál keményítő

1,5 kiskanál sütőpor

1 tojás

1 evőkanál olaj

víz

(külső massza)

ketchup, méz, erőspista/erőspaprika, szezámmag ízlés szerint (én nagyjából kétszer-háromszor annyi ketchupot szoktam beletenni, mint mézet)

 

Elkészítés:

A csirkemellett újnyi csíkokra vágjuk. A lisztet, keményítőt, sütúport, tojást, olajat csómómentesre keverjük. Adunk hozzá egy kevés vízet, de csak ennyit, hogy még sűrű legyen a massza. Ebbe a masszába megforgatjuk a csírkemellet és bő olajba kisütjük szép pirosra. Az olajból kivéve azoonnal beleforgatjuk a masszába.

 

 

Mézes-szójás sertés csíkok

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús

1 evőkanál méz

3 evőkanál világos szója szósz

1 evőkanál napraforgó olaj

1 teáskanál Kínai öt-fűszer keverék

 

Elkészítés:

A húst vágjuk fel szeletekre és a többi alapanyagból készített pácba tegyük legalább fél órára. A serpenyőt/wok-ot forrósítsuk fel és gyorsan barnítsuk meg a hús mind 2 oldalát. Ez után öntsük hozzá a páclevünket és még 1 dl vizet. Kis lángon főzzük tovább negyed órán keresztül és így egy sűrű szószt kapunk a hús pedig megpuhul. Tálaláshoz a hússzeleteket vágjuk fel apróbb csíkokra és öntsük rá a besűrűsödött szósz. Rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.

 

 

Ananászos sertéscsíkok

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

0,5 kg sertés hús

25 dkg ananász darabokra vágva

2 evőkanál mogyoróolaj (rendes olajjal is helyettesíthető)

1,5 evőkanál sötét szója szósz

3 evőkanál aprított fokhagyma

2 evőkanál aprított koriander

2 teáskanál cukor

 

(pác)

2 teáskanál szójaszósz (világos)

2 teáskanál kínai rizsbor (vagy cherry)

1 teáskanál szezámolaj

2 teáskanál kukoricaliszt

 

Elkészítés:

A sertéshúst feldaraboljuk 5cm-es vékony csíkokra. A pácot elkészítjük majd húsdarabokat belehelyezzük és fél órát hagyjuk állni.

A wokot/sütőt felforrósítjuk beleöntjük a mogyoróolajat. Amikor elkezd füstölni az olaj, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodperc alatt aranysárgára pirítjuk. A húst kivesszük a pácból, és nagyjából 3 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, a szójaszószt, cukrot és sütjük még 3 percig.

 

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés