Öntetek, mártások

Világos alapmártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

3 dkg margarin

3 dkg liszt

fél liter húsleves (instant is jó)

 

Elkészítés:

 

Egy világos rántást készítünk a húsleves (1-2 dl), liszt és margarin felhasználásával. Ha a rántás szépen el van dolgozva, akkor lassan, állandó kevergetés mellett felengedjük a levessel (ha elkapkodjuk, akkor könnyen becsomósodik). A végén sóval ízesítjük.

 

Snidlingmártás (metélőhagyma mártás)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Hozzávalók:

 

világos alapmártás (ebben a rovatban megtalálható az elkészítése)

3 evőkanál snidling

citromlé, só

 

Elkészítés:

 

A már kész, meleg világos alapmártáshoz hozzáadunk 3 evőkanál apróra vágott snidlinget. Nem kell újra felfőzni csak ízlés szerint egy kis citromlével, sóval ízesíteni.

 

Krémsajtos tésztaöntet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

30 dkg krémsajt

2 dl tej

1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem

őrölt fekete bors, só

 

Elkészítés:

 

A kimért tejet egy edényben felforralom, majd hozzáadom a krémsajtot. Folyamatos kevergetés mellett sózom, borsozom és beleszórom a petrezselyem zöldet is. Nem kell megvárni, amíg teljesen besűrűsödik az öntet.

Tálaláskor még forrón a főtt tésztára merjük.

 

Fokhagymaszósz (Fokhagymamártás)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozávalók:

 

1 evőkanál olaj

3 evőkanál liszt

5-6 gerezd fokhagyma

2-3 dl húsleves (akár zacskós is)

 

Elkészítés:

 

Egy kanálnyi olajon pirítsunk meg 2 kanálnyi lisztet, majd tegyük bele az áttört 5-6 gerezd fokhagymát és online casinos öntsük fel két-három deci húslevessel. Ez után már csak ízlés szerint fel kell fűszereznünk (én ilyenkor már csak sózni szoktam).

 

Görög paradicsommártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

0,5 kg paradicsom

1 dl olaj

1 kis fej hagyma

só, bors.

 

Elkészítés.

 

Az olajban megpárolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a meghámozott, apróra vágott paradicsomot. Ízlés szerint sózom, borsozom és készre főzöm.

Főképp főtt tésztához vagy főtt húsokhoz tálaljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés