Sticky toffee pudding

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

(ragadós, karamellás szelet)

Hozzávalók:

 

180 g cukor

60 g lágy vaj

180 g kelesztő liszt*

2 tojás

235 ml víz

180 g datolya (magozott)

1 teáskanál szódabikarbóna

1 pint tejszín = 4,7 dl **

90 g barna cukor

 

Elkészítés:

 

Keverjük össze alaposan a 180 g cukrot és a 60 g lágy vajat. Adjuk hozzá a kelesztő lisztet és a tojásokat, keverjük össze majd hagyjuk a masszát meleg helyen, letakarva állni. E közben főzzök meg a datolyát a kimért vízben (ez nagyjából 2 percet vesz igénybe) Ha a datolyánk puhára főtt, egy villával vagy turmixgéppel pürésítsük, majd helyezzük 5-10 percre hűtőbe. Ez után adjuk hozzá a szódabikarbónát, hagyjuk ismét 2 percet állni.  Keverjük össze a 2 masszát (1. liszt, 2. datolya) öntsük egy mélyebb tepsibe és süssük egy órán át előmelegített sütőben.

Ez alatt az idő alatt főzzük össze a tejszínt a barnacukorral, hogy egy sűrűbb ragadós masszát kapjunk. Tálaláskor ezzel, a még meleg öntettel locsoljuk meg desszertünket. Egy gombóc vanília fagylalt isteni kiegészítője. :)

 

Tipp: Könnyítésként használhatunk boltban vásárolt karamella öntetet is.

 

* A UK-ban self-raising flour-ként ismert termék, mely a liszt és a sütőpor keveréke. Manapság már Magyarországon is forgalmazzák. (arány: 100 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só)

** pint: ürmérték, 1 pint = 0.4731 liter = 4.73 dl

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés