Sütés nélküli édességek

Almatorta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

1 kg alma

1 csomag babapiskóta

2 csomag vaniliás pudingpor

4,5 dl víz

cukor

fahéj

citromlé

 

Elkészítés:

A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Az almát lereszeljük és 2 dl vízzel puhára pároljuk. A pudingport 2,5 dl vízzel elkeverjük és hozzáadjuk az almához. Ezt addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk és egy kevés citromlevet is adunk hozzá. Ismét jól elkeverjük és még melegen a felét ráborítjuk a piskótákra. Ismét kirakunk, egy piskótasort majd ráöntjük a maradék alma masszát. A tetejét elsimítjuk, és hűvös helyre tesszük.

Mikor már kihűlt a tortánk, akkor a felvert tejszínhabot (lehetőleg növényit) a torta tetejére kenjük. Díszítésnek reszelhetünk a tejszínhabra csokoládét.

Tiramisu

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

1 csomag vaníliás puding

5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)tiramisuu

1/2 liter tej

1 teáskanál zselatinpor

1 kis doboz tejföl (vagy joghurt, minél zsírosabb)

1 bögre erős nescafé (cukor és tej nélkül)

rum ízlés szerint

kakaópor

 

Elkészítés

A pudingot a zacskón található utasítás szerint elkészítem. Mikor már majdnem jó, még a főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint is. Amikor már hűlt egy kicsit és nem forró, habverővel óvatosan hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba. Egy réteg krém egy réteg piskóta, így rétegezem a tortaformába. A legfelső réteget meghintem kakaóporral és nagyjából fél napig hűtőben pihentetem. Ez után már szépen lehet szeletelni.

 

 

Fahéjas-körtés rizspuding

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

6 dl tej

2 dl rizs

8 dkg kristálycukor

2 tojás sárgája

1/2 citrom reszelt héja rizspuding

1 narancs reszelt héja

1/2 vaníliarúd

5 db körte

2-3 evőkanál méz

őrölt fahéj

őrölt friss gyömbér, só

 

Elkészítés:

 

A rizst puhára főzzük 6 dl tejben, 4 dkg cukorral, 1 csipet sóval. (Ha még kell, öntsünk hozzá tejet, hogy lágy legyen. A tojássárgákat felhabosítjuk a maradék cukorral, beletesszük a citrom- és narancshéját, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét, s a készre főtt rizsbe keverjük. 1 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Lefedve hagyjuk kihűlni. A körtéknek levágjuk a héját, kimagozzuk és felszeleteljük kisebb kockákra. Ezt egy kis forró mézem megpároljuk. A narancs másik felének a héjával, őrölt fahéjjal és friss reszelt gyömbérrel ízesítjük. Ha kihűlt a rizs, akkor a körtét a tetejére szedjük és hűtve, hidegen tálaljuk.

 

Puncsos-kekszes szelet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz

1 csomag rumpuncs pudingpor

1 csomag csokoládé pudingpor

25 dkg margarin

cukor

tej

méz

díszítéshez reszelt csokoládé

 

Elkészítés:

A pudingokat felfőzzük 4 dl tejben 2 evőkanál cukorral (vagy a zacskóra írt recept szerint). A margarint nagyjából 15 dkg cukorral habosra verjük. A habos margarin egyik felét a csokis pudinghoz a másikat a puncsoshoz keverjük.

A tepsi alját szorosan kirakjuk mézes tejbe mártogatott keksszel, erre öntjük rá még melegen az egyik pudingot és egy újabb kekszréteg után a másodikat. A desszert tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

 

Morgós csúcs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

(tésztához):

10 dkg darált keksz

20 dkg darált dió

25 dkg porcukor

8 dkg margarin

4 dkg kakaópor

Kristálycukor a díszítéshez, meggy a sütemény közepébe

(töltelékhez):

25 dkg gesztenyemassza

5 dkg porcukor

15 dkg darált háztartási keksz

10 dkg vaj

rum vagy rumaroma

 

Elkészítés:

 

A kekszet, diót, porcukrot és a kakaót összedolgozzuk, ha nagyon száraz és omlót a tészta, akkor kevés tejet adunk hozzá. Nagyjából 25 db gombóc készíthető belőle, melyeket a végül kristálycukorba forgatunk.

A gesztenyemasszát összedolgozzuk a keksszel, porcukorral, vajjal és egy kevés rummal.

A kekszes diómasszát belenyomkodjuk a formába (ez akár egy citromfacsaró is lehet) úgy, hogy a közepébe még beleférjen a töltelék. Beletesszük a meggyet a közepébe, majd a megmaradt üreget a gesztenyés masszával teljesen feltöltjük. A kristálycukor miatt könnyedén kirázható a formából a sütemény.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés