Töltött báránysült
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg bárány hús
2 zsemle
3 dl tej
2 tojás
1/2 csomó petrezselyemzöld
10 dkg zsír
3 dkg vaj
őrölt bors, só
Elkészítés:
(kb. 80 perc)
A kicsontozott bárányhúst felvágjuk, hogy legyen hova tenni a tölteléket. A töltelékhez a zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kifacsarjuk belőle. Az így kapott zsemlét megsózzuk, beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldjét, tojásokat, vajat, őrölt borsot és jól összekeverjük. Ezzel a masszával töltjük meg a húst és a nyílást bevarrjuk, hogy ne süljön ki belőle. A húst kívülről is megsózzuk és leöntjük forró zsírral, majd közepesen meleg sütőben szép lassan aranybarnára sütjük. Nem árt sülés közben a levével néha meglocsolni.
Kihűlve és melegen is egyaránt tálalhatjuk. Köretként burgonyapürét, párolt rizst vagy salátákat ajánlok.