Konyha
Gomba

Étolaj
Ha az olaj meggyullad, akkor ne vízzel próbáljuk meg eloltani, hanem tegyünk fedőt az ételre, ami eloltja a lángot.
Csak kétszer-háromszor ajánlott felhasználni, mert nem lesz már olyan jóízű az étel és káros is az egészségre.
Sótalanítás
Minden étel sótalanításához megfelelő a szódabikarbóna, elég egy késhegynyi belőle.
Főzelékeknél cukrot és almaecetet ajánlok (1-1 arányban)
Nyers burgonyát, tarhonyát vagy rizst is belefőzhetünk levesünkbe, hogy felszívja a sót.
Tejföl vagy tej hozzáadásával is segíthetünk eltávolítani a felesleget.
Élelmiszerek tárolása
Babot, lencsét, ha háztól vagy kistermelőtől veszünk, akkor érdemes lekezelni, hogy tovább elálljon. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha pár napra mélyhűtőbe tesszük, majd utána papírzacskóban tartjuk száraz helyen, így a zsizsik elpusztul benne.
Lisztet levegős, száraz helyen tároljunk, nehogy bedohosodjon. Ha melegen hagyjuk, akkor később akár szúrós szagúvá is válhat, megavasodhat.
Csak a hibátlan állapotban lévő gyümölcs áll el. A kisebbek napokig, míg a nagyobbak, akár hetekig is tárolhatók.
Ha almát vagy körtét akarunk tárolni, akkor ügyeljünk arra, hogy ne érjenek össze a gyümölcsök. Legcélszerűbb újságpapírt helyezni közéjük, hogy a felszívja a nedvességet.
A déligyümölcsöket nem kell hűtenünk. A puhább gyümölcsöket ne rétegesen tároljuk (pl. barack, szilva). Az elrakott gyümölcsöket válogassuk át időközönként.
A só sokszor összeállhat, ha pára éri. Ez kiküszöbölhető, ha a tárolóba pár szem rizst teszünk, ami felszívja a nedvességet.
Az összes fűszert tartsuk gőztől, párától mentes helyen. Használat után zárjuk vissza őket légmentesen, így megőrzik aromájukat, ízüket.