Erdélyi halleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 kg ponty

2 kisebb fej vöröshagyma

3 sárgarépa

2 fehérrépahalszzl

fél zellergumó

1 zöldpaprika

1 paradicsom

2 babérlevél

1 citrom

2 evőkanál tárkonyecet

1 pohár tejföl

 

Elkészítés:

 

A húst felfejtjük a csontról és alaplevet főzünk belőle. A hús közben felszeleteljük kisebb darabokra.  A felszeletelt hagymát egy kanál olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a felvágott leveszöldséget, így még pár percet hagyjuk párolódni.  Az alaplevet fél óra kis lángon történő főzése után leszűrjük és ráöntjük a már megpárolódott zöldségekre. Hozzáadjuk a fűszereket és pár percig főni hagyjuk, hogy átjárja ételünket. Ez után adjuk hozzá a hal húsát és főzzük még negyed órát. A végén ízlés szerint fűszerezzük. Savanyíthatunk rajta citromlével, tárkonyecettel és tejföllel.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés