Tőkehal jóasszony módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

1 kg tőkehal

30 dkg gomba

nagy fej hagyma

6 dkg vaj

1,5 dl fehérbor

1 evőkanál citromlé

2 dl tejföl

1 tojássárgája

só, őrölt fekete bors

1 kis csomó petrezselyemlevél

 

Elkészítés:

 

Egy tepsit/tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük a szálkamentes, tőkehalszeleteket (én más halból is kipróbáltam és úgy is nagyon finom. A lényeg, hogy szálkamentes legyen). Öntünk alá 1 dl boros vizet, és előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig pároljuk (amíg puha nem lesz)

Az apróra vágott hagymát 4 dkg vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a addig pároljuk amíg a casino online levét el nem fővi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromlevet, tejfölt, tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a halra, s alacsony lángon a halat teljesen puhára főzzük.

Tálaláskor főtt burgonyát vagy rizst tálalunk hozzá.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés