Tőkehal jóasszony módra
Hozzávalók:
1 kg tőkehal
30 dkg gomba
nagy fej hagyma
6 dkg vaj
1,5 dl fehérbor
1 evőkanál citromlé
2 dl tejföl
1 tojássárgája
só, őrölt fekete bors
1 kis csomó petrezselyemlevél
Elkészítés:
Egy tepsit/tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük a szálkamentes, tőkehalszeleteket (én más halból is kipróbáltam és úgy is nagyon finom. A lényeg, hogy szálkamentes legyen). Öntünk alá 1 dl boros vizet, és előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig pároljuk (amíg puha nem lesz)
Az apróra vágott hagymát 4 dkg vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a addig pároljuk amíg a casino online levét el nem fővi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromlevet, tejfölt, tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a halra, s alacsony lángon a halat teljesen puhára főzzük.
Tálaláskor főtt burgonyát vagy rizst tálalunk hozzá.