Ananászos sertéscsíkok
Hozzávalók:
0,5 kg sertés hús
25 dkg ananász darabokra vágva
2 evőkanál mogyoróolaj (rendes olajjal is helyettesíthető)
1,5 evőkanál sötét szója szósz
3 evőkanál aprított fokhagyma
2 evőkanál aprított koriander
2 teáskanál cukor
(pác)
2 teáskanál szójaszósz (világos)
2 teáskanál kínai rizsbor (vagy cherry)
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál kukoricaliszt
Elkészítés:
A sertéshúst feldaraboljuk 5cm-es vékony csíkokra. A pácot elkészítjük majd húsdarabokat belehelyezzük és fél órát hagyjuk állni.
A wokot/sütőt felforrósítjuk beleöntjük a mogyoróolajat. Amikor elkezd füstölni az olaj, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodperc alatt aranysárgára pirítjuk. A húst kivesszük a pácból, és nagyjából 3 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, a szójaszószt, cukrot és sütjük még 3 percig.