Rizskoch

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (4 fő):

 

1 liter tej

1 dl víz

25 dkg rizsrizsfelfjt

1 rúd vanília vagy 2 zacskó vaníliás cukor

5 tojás

kevés cukor

 

Elkészítés:

 

Fogunk egy nagyobb lábast és beleöntjük a tejet, vizet, vanília rudat és a cukrot. Ez után alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett a rizst puhára főzzük. A tojás sárgáját és a keményre vert tojásfehérjét óvatosan, egymás után belekavarjuk a már kihűlt rizsbe.A masszát egy kivajazott, kilisztezett, magasabb peremű tepsibe öntjük és közepesen meleg sütőben szép aranybarnára sütjük. Tálaláskor lekvárral önthetjük le.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés