Rakott zöldségek
Hozzávalók:
8 dkg szójakocka 3 kanál vegetában előre beáztatva
10 dkg barnarizs
1 kanál olaj
22 dkg sárgarépa
26 dkg cékla
15 dkg karfiol
30 dkg burgonya
25 dkg káposzta, vagy sütőtök
5-6 kelbimbó
só, olaj
5 szál petrezselyem zöldje
növényi tejföl
Elkészítése:
A zöldségeket fél ujjnyi vastagra, s olyan szeletekre vágjuk, (a karfiolon kívül). A legalább 1 órát ázott rizst, szójakockát a jénaink aljába tesszük, s majd két oldalról befelé haladva szép sorjában rakjuk a feldarabolt zöldségeket (cékla, burgonya, sárgarépa, káposzta). Megismételjük a sort, s a közepében kimaradt üres részre rakjuk bele a karfiol rózsákat a kelbimbóval. Tepsinket lefedjük, s forró sütőben összesütjük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, s megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.