Tojás leves
Hozzávalók:
8 db tojás
1,5 l víz
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál csemege pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 teáskanál őrölt fűszerkömény
só, delikát, bors
Elkészítés:
A lisztből és olajból készített rántáshoz, ha már hűlt egy kicsit, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük fel kevés vízzel és alacsony lángon főzzük tovább állandó kevergetés mellett. Adjuk hozzá az egész fej vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd forraljuk fel. Fűszerezzük fel sóval, delikáttal, köménnyel és borssal. Először tegyünk bele 2 tojást és kevergessük el, ez lesz a leves sűrűje, olyan mintha "tészta" lenne. Ha ez megvan, akkor a maradék 6 tojást óvatosan tegyük bele kevergetés nélkül, hogy egészbe maradjon. Nagyjából 10 perc főzés után, már kész is.