Máltai mártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

2 tojássárgája

2 evőkanál vérnarancslé

15 deka vaj

fél vérnarancs finomra vágott héja

2 evőkanál víz

1 evőkanál acetó balsemico (finom borecet)

fél teáskanál só

1 csipet cukor

1 csipet bors

 

Elkészítése:

 

A vizet, ecetet, sót és a narancshéjat egy kis edényben úgy forraljuk fel, hogy csak egy evőkanálnyi maradjon belőle, ezután lehűtjük. A tojás sárgákat a narancslével, egy csipet cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felforralt narancsos ecetet. Ezután a mártásos edényt forró vízbe állítjuk (egy nagyobb edénybe) és a mártást addig keverjük, amíg sűrű krémszerű lesz. Ehhez fokozatos kevergetés mellett hozzákeverjük az apró darabokra vágott vajat. Egy csipetnyi borssal fűszerezzük.

Halhoz, spárgához és feketegyökérhez ajánlom.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés