Töltött paprika

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

14-18 paprika

30 dkg barna rizs

30 dkg gomba

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál majoránna

bazsalikom, só

5 evőkanál olaj

8 deci paradicsomlé

3 evőkanál liszt

3 evőkanál növényi tejföl

 

Elkészítés:

 

A paprikák végét, magját és az ereit vágjuk ki. 2-3 percre tegyük forró vízbe, hogy könnyebb legyen tölteni (puhul). Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon pároljuk meg, majd az apróra vágott gombát is adjuk hozzá a rizzsel és a fűszerekkel egyetembe, majd főzzük félkészre. A kihűlt paprikába töltsük bele ezt a masszát, úgy hogy a paprikák ne legyen teljesen tele (a rizs még dagad). Rakjuk ezeket a kiolajozott tepsi aljába, egymásmellé. Keverjük csomómentesre a paradicsomlevet kevés sóval, liszttel és növényi tejföllel, majd locsoljuk a paprikákra. Tegyük forró sütőbe, amíg a rizs megpuhul, (15-25 perc). Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés