Töltött paprika
Hozzávalók:
14-18 paprika
30 dkg barna rizs
30 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál majoránna
bazsalikom, só
5 evőkanál olaj
8 deci paradicsomlé
3 evőkanál liszt
3 evőkanál növényi tejföl
Elkészítés:
A paprikák végét, magját és az ereit vágjuk ki. 2-3 percre tegyük forró vízbe, hogy könnyebb legyen tölteni (puhul). Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon pároljuk meg, majd az apróra vágott gombát is adjuk hozzá a rizzsel és a fűszerekkel egyetembe, majd főzzük félkészre. A kihűlt paprikába töltsük bele ezt a masszát, úgy hogy a paprikák ne legyen teljesen tele (a rizs még dagad). Rakjuk ezeket a kiolajozott tepsi aljába, egymásmellé. Keverjük csomómentesre a paradicsomlevet kevés sóval, liszttel és növényi tejföllel, majd locsoljuk a paprikákra. Tegyük forró sütőbe, amíg a rizs megpuhul, (15-25 perc). Tejföllel meglocsolva tálaljuk.