Krumplis lángos

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

20 dkg liszt

20 dkg krumpli

2 dl langyos víz

1 dkg élesztő + 2 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 

A krumplit héjában puhára főzzük majd hűlés után megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt 1 dl langyos vízben, két kanál liszt hozzáadásával felfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk az áttört krumplit, a 20 dkg lisztet, 1 dl langyos vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, míg egy homogén masszát kapunk. Ezt letakarva egy órán keresztül kelni hagyjuk. Az idő eltelte után körülbelül 4 dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át letakarva állni hagyjuk. Kézzel laposra nyomkodva, nyújtva forró olajon hirtelen megsütjük.

Feltétnek fokhagymát, sajtot és tejfölt ajánlok hozzá. Az ismerőseim imádják.

Jó étvágyat!

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés