Krumplis lángos
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg krumpli
2 dl langyos víz
1 dkg élesztő + 2 evőkanál liszt
só
Elkészítés:
A krumplit héjában puhára főzzük majd hűlés után megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt 1 dl langyos vízben, két kanál liszt hozzáadásával felfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk az áttört krumplit, a 20 dkg lisztet, 1 dl langyos vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, míg egy homogén masszát kapunk. Ezt letakarva egy órán keresztül kelni hagyjuk. Az idő eltelte után körülbelül 4 dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át letakarva állni hagyjuk. Kézzel laposra nyomkodva, nyújtva forró olajon hirtelen megsütjük.
Feltétnek fokhagymát, sajtot és tejfölt ajánlok hozzá. Az ismerőseim imádják.
Jó étvágyat!