Lencseleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

fél csokor petrezselyem zöldje

4 db virsli

25 dkg lencselencseleves

2 db sárgarépa

2 dl tejföl

1 kisebb vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 evőkanál finomliszt

2 db babérlevél

1 evőkanál ételízesítő

1 kávéskanál erős pista vagy csípős piros arany

1 evőkanál mustár

1 kávéskanál ecet

 

Elkészítés

 

A lencsét 2-3 órára vagy egy egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a vöröshagymát apró darabokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd a répával tovább pirítjuk. A kimért liszttel meghintjük, s jól összekeverjük. Ezt nagyjából 1,5 liter vízzel felöntjük, és a leszűrt lencse hozzáadásával felforraljuk. Felízesítjük babérlevéllel, ételízesítővel, erős pistával és mustárral. Fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük. Utolsó lépésként hozzáadjuk a tejfölt is (először egy kevés forró levessel keverjük össze, nehogy csomós legyen, s csak utána öntsük az egészhez) Hozzáadjuk az ecetet, a felaprított petrezselymet és a felkarikázott virslit (az utóbbit érdemes egy kicsit megpirítani, így még ízletesebb lesz ételünk) Megvárjuk míg ismét felforr és kész is.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés