Kása golyók kókuszos-szilva öntettel
Hozzávalók:
(kása golyók)
2 dl kukorica dara
4-6 dl víz
1 csésze beáztatott mazsola
ízlés szerint barnacukor vagy méz
kakaó ízlés szerint, csipet só
3-5 nagy evőkanál olaj
(szilva szósz)
egy nagy csésze magozott szilva
1 dl kókusz reszelék
1 teáskanál koriander
0,5 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál menta
1 teáskanál kardamon
kevés chili, hogy pikáns íze legyen
méz ízlés szerint
Elkészítés:
A zsiradékon megpirítjuk a kukorica darát, majd felöntjük vízzel és a többi összetevővel sűrű kását készítek. Ha megkeményedett és jól összeállt, akkor golyókat gyúrunk belőle és megforgatjuk a kakaó porban. A szilva szósz összetevőiből sűrű lekvárszerű masszát főzünk és hozzáadjuk a kókusz reszeléket. Csak a végén édesítjük ízlés szerint.
Az elkészült kása golyókat tálaláskor szilva szósszal leöntve kínáljuk.