Tűzoltó torta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

(tészta)

23 dkg liszt

másfél kávéskanál sütőpor

2 vaníliás cukor

12 dkg porcukor

12 dkg vaj vagy sütőmargarin

2 egész tojás

 

(töltelék)

2 vanília puding

7-8 dl meggybefőtt leve

3 evőkanál cukor

1,5 teáskanál fahéj

1/2 liter tejszín

 

ELkészítés:

 

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A kész tésztát margarinnal bedörzsölt, lisztezett tepsibe nyújtjuk. Ha sikerült elhelyezni úgy, hogy az egész tepsi alját ellepje rárakhatjuk a kimagozott meggyet. Ez után a vanília pudingot, cukrot és a fahéjat a meggy levével összefőzzük és még melegen a meggyel fedett tésztára öntjük. Ha ez kész, 15 dkg hideg vajat vagy sütőmargarint, 15 dkg porcukrot, 15 dkg lisztet, 1,5 kávéskanál fahéjat összekavarunk és az előző réteg tetejére morzsoljuk. Az így elkészült rétegelt tésztát a sütőben szép aranysárgára sütjük, majd ha kihűlt 1/2 liter növényi tejszínt keményre verünk és a tetejére kenjük. Díszítésként megszórjuk fahéjjal.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés