Májpástétom

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

2 kg friss sertésmáj

2 db nagyobb fej vöröshagyma

l5 dkg vaj

1 szál nagyobb sárgarépa

1 szál petrezselyem

1 evőkanál sertészsír

l kiskanál őrölt fekete bors

l evőkanál mustár

 

Elkészítés:

 

A friss sertésmájat megtisztítjuk, lehártyázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a zöldségeket apróra vágjuk, és zsíron üvegesre pirítjuk. Ez után hozzáadjuk az apróra vágott májat. Vigyázzunk, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert megkeményedik. Mielőtt a tűzről lehúznánk, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. Mikor kihűlt húsdarálón alaposan ledaráljuk kétszer, hogy jó krémes legyen. Ha szükséges, akkor után fűszerezzük. Ez után hozzáadjuk a vajat, mustárt és jól megkeverjük. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek összeérjenek.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés