Gombával töltött sonka

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

40 dkg csiperkegomba

1 evőkanál paradicsompüré

8 vékony szelet gépsonka/házi sonka

10 dkg vaj

2 dl tejföl

10 dkg reszelt félkemény sajt

1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma

só, őrölt bors

 

Elkészítés:

(kb. 60 perc)

A megmosott, cikkekre vágott gombát megpárolunk 5 dkg vajon, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a töltelékkel és feltekerjük, mint a palacsintát. A gomba párolásakor visszamaradt levébe beletesszük a megmaradt 5 dkg vajat, paradicsompürét, vöröshagymát, sót, borsot és felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt. Ezt a mártást öntjük a sonkatekercsekre, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe tesszük míg a sajt meg nem olvad rajta. Főként előételként tálaljuk, de főételnek is elmegy burgonyapürével, rizzsel és salátával.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés