Káposztás bableves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók (6-8 fő)

 

1 kg sertéshús (dagadó vagy lapocka)

1-2 köröm vagy 1 kisebb csülök kicsontozva

20 dkg füstölt kolbász

1 kg savanyú káposztabableves

25 dkg tarkabab

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál zsír

1 liter paradicsomlé

csípős cseresznyepaprika

borsikafű, köménymag

2 evőkanál liszt

1 kávéskanál cukor, só

 

Elkészítés:

 

Tipp: A szárazbabot még előző nap áztassuk be. A káposztát nézzük meg, hogy nem-e túl savanyú, ha igen, akkor öblítsük át.

Egy nagy lábasba a babot, a kolbászt és a paprikát felöntöm vízzel és nagyjából fél órát főzöm.  A másik lábosba teszem a káposztát, a hússzeletek és a csülköt. Felöntöm vízzel annyira, hogy ellepje az egészet, majd hozzáadom a fűszereket és egy kis kanál cukrot.

A paradicsomos mártást a következő képpen készítem el. Az apróra vágott kockát egy kis zsíron megpárolom. Adok hozzá 2 kanál lisztet és egy kávéskanál fűszerpaprikát, majd felöntöm paradicsomlével.  Ha kész a mártás és a bab is megfőtt, akkor összeöntöm a kettőt, majd hozzáadom a káposztás húshoz is. Ezek után már csak 5 perc főzésre van szükség.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés