Bolognai mártás

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

0,5 kg darált hús

1 doboz hámozott paradicsom

1 fej hagyma

5 gerezd fokhagyma

1 dl vörösbor

oregano, bazsalikom

petrezselyemzöld

olívaolaj

só, bors

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk meg egy kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst és kevergessük fehéredésig. Ez után adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk meg. Most öntsük hozzá a vörösbort és fél órán át lfőzzük assú tűzön, amíg a hús meg nem puhul. Ha a hús már majdnem kész, akkor a többi, apróra vágott fűszer hozzáadásával tovább főzzük.

Főtt tésztával (spagetti vagy makeróni) tálaljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés