Szendvicsek, szendvicskrémek
Brokkolis szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg brokkoli
5 dkg sovány túró
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Ennek a krémnek rendkívül egyszerű az elkészítése. Először is pároljuk puhára a brokkolit, majd törjük pépesre, hogy csak apróbb darabok maradjanak benne. Ha ez megvan, akkor keverjük hozzá a túrót és fűszerezzük fel fokhagymával, sóval és borssal.
Tojáskrém (bazsalikomos)
Hozzávalók:
6 db tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
8 dkg margarin
2 teáskanál mustár
Petrezselyem levél
Bazsalikom
Só, bors
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat keményre, majd reszeljük le őket vagy vágjuk apró darabokra. Ezt alaposan dolgozzuk össze az apróra vágott vöröshagymával, margarinnal, mustárral és fűszerezzük fel ízlés szerint petrezselyemmel, bazsalikommal, sóval és borssal. Ha alaposan elkevertük a hozzávalókat, akkor hagyjuk pihenni krémünket egy órácskát, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal vagy sima kenyérrel fogyasztva is kiváló.
Májpástétom
Hozzávalók:
2 kg friss sertésmáj
2 db nagyobb fej vöröshagyma
l5 dkg vaj
1 szál nagyobb sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 evőkanál sertészsír
l kiskanál őrölt fekete bors
l evőkanál mustár
só
Elkészítés:
A friss sertésmájat megtisztítjuk, lehártyázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a zöldségeket apróra vágjuk, és zsíron üvegesre pirítjuk. Ez után hozzáadjuk az apróra vágott májat. Vigyázzunk, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert megkeményedik. Mielőtt a tűzről lehúznánk, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. Mikor kihűlt húsdarálón alaposan ledaráljuk kétszer, hogy jó krémes legyen. Ha szükséges, akkor után fűszerezzük. Ez után hozzáadjuk a vajat, mustárt és jól megkeverjük. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek összeérjenek.
Tepertőkrém
Hozzávalók:
30 dkg sertés tepertő
2 db nagyobb vöröshagyma
2 db főtt tojás
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes fűszerpaprika
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál mustár
1 kiskanál őrölt köménymag
só ízlés szerint
Elkészítés:
A keményre főzött tojásokat, az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és tepertővel együtt finomra daráljuk. A masszához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, az őrölt fekete borsot, köménymagot, mustárt és ízlés szerint megsózzuk, majd alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Kenyérre/pirítós kenyérre kenve kiváló reggeli, vacsora.
Tonhalkrém
Hozzávalók:
1 db tonhal konzerv
1 fej vöröshagyma
1 db csemege kukorica konzerv
1-2 gerezd fokhagyma
majonéz, só, bors
csipet bazsalikom
csipet oregáno
(Zöld köret)
paradicsom, saláta, uborka
paprika, olívabogyó
Elkészítés:
A halat és a majonézt addig keverjük, amíg krémes nem online casino lesz. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kukoricát, majd felfűszerezzük.
A tonhalkrémet pirítósra vagy kétszersültre kenve, vegyes zöld salátával tálaljuk.