Szendvicsek, szendvicskrémek

Brokkolis szendvicskrém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

20 dkg brokkoli

5 dkg sovány túró

2 gerezd fokhagyma

só, bors

 

Elkészítés:

 

Ennek a krémnek rendkívül egyszerű az elkészítése. Először is pároljuk puhára a brokkolit, majd törjük pépesre, hogy csak apróbb darabok maradjanak benne. Ha ez megvan, akkor keverjük hozzá a túrót és fűszerezzük fel fokhagymával, sóval és borssal.

 

Tojáskrém (bazsalikomos)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

6 db tojás

1 nagyobb fej vöröshagyma

8 dkg margarin

2 teáskanál mustár

Petrezselyem levél

Bazsalikom

Só, bors

 

Elkészítés:

 

Főzzük meg a tojásokat keményre, majd reszeljük le őket vagy vágjuk apró darabokra. Ezt alaposan dolgozzuk össze az apróra vágott vöröshagymával, margarinnal, mustárral és fűszerezzük fel ízlés szerint petrezselyemmel, bazsalikommal, sóval és borssal. Ha alaposan elkevertük a hozzávalókat, akkor hagyjuk pihenni krémünket egy órácskát, hogy összeérjenek az ízek.

Pirítóssal vagy sima kenyérrel fogyasztva is kiváló.

 

Májpástétom

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

2 kg friss sertésmáj

2 db nagyobb fej vöröshagyma

l5 dkg vaj

1 szál nagyobb sárgarépa

1 szál petrezselyem

1 evőkanál sertészsír

l kiskanál őrölt fekete bors

l evőkanál mustár

 

Elkészítés:

 

A friss sertésmájat megtisztítjuk, lehártyázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a zöldségeket apróra vágjuk, és zsíron üvegesre pirítjuk. Ez után hozzáadjuk az apróra vágott májat. Vigyázzunk, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert megkeményedik. Mielőtt a tűzről lehúznánk, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. Mikor kihűlt húsdarálón alaposan ledaráljuk kétszer, hogy jó krémes legyen. Ha szükséges, akkor után fűszerezzük. Ez után hozzáadjuk a vajat, mustárt és jól megkeverjük. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek összeérjenek.

 

Tepertőkrém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

30 dkg sertés tepertő

2 db nagyobb vöröshagyma

2 db főtt tojás

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál édes fűszerpaprika

1 kiskanál őrölt fekete bors

1 evőkanál mustár

1 kiskanál őrölt köménymag

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A keményre főzött tojásokat, az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és tepertővel együtt finomra daráljuk. A masszához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, az őrölt fekete borsot, köménymagot, mustárt és ízlés szerint megsózzuk, majd alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Kenyérre/pirítós kenyérre kenve kiváló reggeli, vacsora.

 

Tonhalkrém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

1 db tonhal konzerv

1 fej vöröshagyma

1 db csemege kukorica konzerv

1-2 gerezd fokhagyma

majonéz, só, bors

csipet bazsalikom

csipet oregáno

 

(Zöld köret)

paradicsom, saláta, uborka

paprika, olívabogyó

 

Elkészítés:

 

A halat és a majonézt addig keverjük, amíg krémes nem online casino lesz. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kukoricát, majd felfűszerezzük.

A tonhalkrémet pirítósra vagy kétszersültre kenve, vegyes zöld salátával tálaljuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés